dimecres, 28 de gener del 2009

Presentació (II)

Aquest pretén ser un espai per analitzar, per pensar, per compartir; el tema central: l’educació complementària de joves i adults. Òbviament també és un instrument per influir en l’activitat política municipal, però fent-ho des del respecte als que han acceptat dedicar part del seu temps a governar el nostre municipi. L’objectiu final: avançar per recuperar el que durant els anys de revolució fou l’Escola Municipal d’Ensenyament Complementari (EMEC), però adaptada al nostre temps, a la realitat de Caldes de Montbui a principis del segle XXI.

La meva formació té dues vessants el món universitari (ciència i tecnologia) i l’associacionisme (educació, moviments socials). Tinc per tant moltes llacunes en la meva experiència per poder parlar d’educació d’adults, m’agradaria per tant escoltar l’opinió de professionals de l’educació secundària, de professionals de les escoles d’adults, d’altres professors i professores vinculats a les universitats, de professorat de l’ensenyament de català per a adults, de professionals de la formació per a immigrants, de polítics, de professionals i voluntaris de l’ensenyament no formal, de vilatans i vilatanes... Us convido a participar esporàdicament amb els vostres comentaris o a formar part dels autors i autores del Bloc.

Si el municipi hagués creat l’EMEC, enguany des de la vessant de la ciència podríem organitzar activitats en el marc de l’any Darwin o de l’any de l’Astronomia, podríem impulsar la celebració de la setmana de la ciència, podríem aconseguir subvencions d’altres organismes per aquests actes,....

Daniel López Codina
29 de gener de 2009

2 comentaris:

  1. És important la tasca reatiltzada pels autors i autores del llibre sobre el passat del nostre poble. Tota la història ens ajuda a reflexionar per millorar dia a dia la nostra societat. Cal mirar també el futur per tirar endavant i avui, en el present dóno tot el meu suport necessari a l'Escola Municipal d'Ensenyament Complementari de Caldes de Montbui.

    ResponElimina
  2. Acabo de descobrir aquesta iniciativa i em sembla fantàstica. Al cap i a la fi és la mateixa voluntat amb la que al segle XIX van neixer molts ateneus del nostre país. Conteu amb mi.

    ResponElimina