dijous, 16 d’abril del 2009

El fossat digital i parla.cat


Internet és un recurs veritablement important. Cada dia s’hi poden trobar més recursos interessants. Llàstima que l’accés a la xarxa digital no està a l’abast de tothom. Hi ha qui parla de la fractura digital o escletxa digital. És una barrera més de separació entre comunitats, entre alfabetitzats i no alfabetitzats, entre joves i vells,... A mi m’agrada més el terme de fossat digital. El fossat és l’excavació que circueix una fortalesa. El fossat als castells estava fet per dificultar l’accés a les muralles. És una dificultat més. En canvi una escletxa o fractura és una petita obertura. Efectivament separa dues parts d’una paret o dues parts d’un objecte, però la imatge que em ve al cap quan penso en fractura o en escletxa és en un trencament d’una muralla, un primer pas per enderrocar-la. Vaja que proposo utilitzar el terme “fossat digital”. Els castells medievals que tenien fossat també tenien un pont llevadís, un pont utilitzat als castells i a les fortaleses per a travessar el fossat i que era aixecat per politges, cordes o cadenes.

Un dels objectius de la formació de joves i adults ha de ser oferir un pont llevadís per poder travessar el fossat digital.

Per exemple, travessant el fossat digital podem trobar recursos per aprendre català. www.parla.cat és un excel·lent recurs per aprendre català, un excel·lent exemple de les enormes possibilitats de la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada