dissabte, 18 d’abril del 2009

Programes de qualificació professional inicial (PQPI)

La finalitat d’aquests programes és proporcionar als nois i noies que finalitzen l’educació obligatòria sense assolir-ne els objectius, una formació bàsica i professional que els faciliti la incorporació al món laboral o a la continuïtat del seu itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d’accés. També donen l’opció, als joves que ho desitgin, a fer una formació complementària per obtenir el títol de graduat/ada en ESO.

http://www.gencat.cat/canaleducacio/estudiaracatalunya/site/ProgramesGarantiaSocial/1168.html

Actualment a Caldes no tenim cap oferta d’aquest tipus, perquè? A Caldes no hi ha nois que no assoleixin els objectius de l’educació secundaria obligatòria? O ningú no se recorda d’ells?

A la comarca a molts municipis durant aquest curs existeixen PQPIs:

Municipi Habitants
Granollers 58854 PQPI
Mollet del Vallès 51365 PQPI
Parets del Vallès 16720 NO
Les Franqueses del Vallès 16325 PQPI
Caldes de Montbui 16159 NO
Sant Celoni 15992 PQPI
Cardedeu 15775 PQPI
Canovelles 15704 NO
Montornès del Vallès 14723 PQPI
La Garriga 14183 PQPI
La Llagosta 13517 PQPI
Lliçà d'Amunt 13491 NO
Santa Mª de Palautordera 8235 PQPI


Dels municipis de més de 15000 habitants, juntament amb Caldes tan sols Parets i Canovelles tampoc tenen oferta, però certament es troben respectivament al costat mateix de Mollet i Granollers amb una important oferta. Palau-Solità i Plegamans té també oferta PQPI

El Departament d’Educació planifica i autoritza l’oferta de Programes de qualificació professional inicial, que està integrada per:

- El Pla de Transició al Treball (PTT) està organitzat conjuntament pel Departament d’Educació i els ajuntaments i/o els consells comarcals d’un territori, i té el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu.

- Els Programes de Formació i Aprenentatge Professional (FIAP) es duen a terme en instituts d’educació secundària (IES) de Catalunya i es desenvolupen en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i el suport del Fons Social Europeu.

A Caldes ni l’Ajuntament, ni l’IES Manolo Hugué, ni l’Escola Pia han sol·licitat participar d’aquests programes? O potser ho han sol·licitat i els hi han denegat?

Tal com comentava en un Apunt anterior, Caldes juntament amb Cardedeu són els únics dos municipis de la comarca de més de 15000 habitants sense escola d’adults de la Generalitat. Si sumem les dues condicions, Caldes de Montbui és l’únic municipi de la comarca que no té escola d’adults de la Generalitat, ni enguany cap programa de qualificació professional inicial. Algú em pot ajudar a trobar una explicació?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada